Menu Sluiten

Aanpak

Bij ACS zoeken we naar oplossingen waar zowel het gebouw als de wereld van profiteert. Met onze geavanceerde software creëren we win-winsituaties waarin comfort, gezondheid en energie centraal staan.

Onze aanpak voor uw gebouw

1. Uw installatie inventariseren

In alle grotere gebouwen zijn veel installaties aanwezig. Vaak weet de huidige gebouwbeheerder niet wat er allemaal aanwezig is en wat de staat ervan is. Ook de regeltechniek is vaak in werking gesteld bij oplevering, waarna er niet meer naar gekeken is. De installatie is waarschijnlijk niet meer helemaal up-to-date. Climatics brengt overzichtelijk in kaart hoe de huidige installaties erbij staan.

2. Uw installatie inzichtelijk maken

Alle aangesloten installaties worden in Climatics meteen inzichtelijk. U weet welke installaties er aanwezig zijn en wanneer en hoe zij functioneren. Hun prestaties worden eindeloos bijgehouden, tot er een compleet beeld ontstaat van de prestaties van uw installatie.

3. Data verzamelen

Alleen door frequent en nauwkeurig te meten wat er gebeurt in uw gebouw en installatie kunnen we een goed beeld krijgen van waar er verbetering mogelijk is. Climatics verzamelt iedere 10 seconden data uit alle installaties en sensoren in uw gebouw. Deze worden oneindig opgeslagen. Alleen met zulke hoeveelheden data kunnen precieze analyses gedaan worden.

4. Optimaliseren

In uw eigen hardware en software kan Climatics aanpassingen doen die uw installatie helpen om efficiënter te functioneren. 

5. Uw software aanpassen

Ongetwijfeld zijn er op uw installaties al enkele regelingen in werking. Deze software is vaak verouderd en moeilijk aan te passen. Climatics kan eenvoudig nieuwe, veel efficiëntere, regelingen maken op basis van moderne software.

6. Slim hardware aanpassen

U hebt nu uw installatie volledig in beeld en geoptimaliseerd waar dat mogelijk is. Om verder te optimaliseren kan het nodig zijn om wat hardware in uw regelkast te vervangen. Dat kan zorgen voor nog betere sturing.

Onze beloftes aan de klant

Data zijn en blijven van de klant

Data worden verzameld, opgeslagen en verwerkt met Climatics. Deze software gebruiken wij om uw gebouw zo goed mogelijk te besturen en te optimaliseren. Maar de data die wij gebruiken, zijn niet in ons bezit. Die zijn en blijven gewoon van u, beloofd.

Wij slaan data oneindig op

En gooien niks weg. Alleen op deze manier kunnen gebouwen het best geoptimaliseerd worden.

Continuïteit gegarandeerd

Alle kennis en data zijn in beheer van onze Stichting Continuïteit. Deze dient ertoe u de garanties van een functionerend systeem te bieden.

Climatics - gebouwplatform

De Smartbase: een 'set-up-box'

Om alle gebouwgebonden installaties in kaart te brengen hebben we een krachtige computer nodig. Daarvoor ontwikkelden wij de Smartbase. Dit is een kleine industriële computer, die in de regelkast wordt aangesloten op de rest van de installaties. Alle sensoren, CV-ketels, warmtepompen en dergelijke worden met dit kastje gekoppeld aan Climatics. In Climatics logt u snel en veilig in vanaf iedere locatie en u hebt al uw installaties in beeld.

Climatics biedt, naast inzicht in de installatie, ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de processen die in het gebouw lopen. Staat de verwarming onnodig aan? Staat de CV-ketel wel goed ingesteld? En hoe gaat het met het energieverbruik in de overgang naar een ander seizoen?

Climatics biedt de unieke mogelijkheid om rapportages te maken over de lange termijn. Wij gooien nooit data weg, en processen zijn hiermee beter te volgen en te duiden. Op basis van alle verzamelde gegevens kan Climatics de instellingen van uw installatie aanpassen, zodat deze efficiënter gaat functioneren. Daarnaast is het mogelijk om samen met onze expertise op het gebied van Artificiële Intelligentie uw installaties vergaand te optimaliseren. 

Producten

Ons gebouwplatform Climatics is de basis van ons gehele aanbod. Met de software van Climatics worden de processen in uw gebouw inzichtelijk, en kunnen de installaties beter worden ingeregeld. Climatics komt in meerdere vormen en maten, aangepast aan uw specifieke behoefte.

Bij ACS kunnen we tevens:

  • Een geheel regeltechnisch project uitvoeren
  • Sturen op een gezond binnenklimaat met Healthy Buildings
  • BaOpt leveren: voor hoge ruimten of ruimten waarin het binnenklimaat altijd in perfecte conditie moet zijn (bijvoorbeeld voor zwembaden of musea)
  • Voorzien in volledige service en onderhoud

Slimme opdrachtgevers

Begin met meten, verbeter uw gebouw

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Climatics voor uw gebouw? Neem gerust contact met ons op.