BaOpt: diffuus ventileren

Ons eigen cloudplatform. Climatics wordt veelal ingezet als een gebouwbeheersysteem.

Een gezond, tochtvrij binnenklimaat met een klimaatregeling die aanzienlijk minder energie verbruikt dankzij diffuse ventilatie. Dankzij BaOpt behoren verlaagde plafonds, zichtbare roosters en kanalen en het ongemak van koude tochtvlagen tot het verleden.

Wat is diffuse ventilatie?

Een druppel blauwe verf mengt snel en probleemloos met water. Elke druppel krijgt wat van de kleur. De diffuse ventilatie van BaOpt werkt hetzelfde, maar dan met lucht. Het systeem creëert subtiele microvariaties in de luchtdruk van een ruimte. Temperatuur, CO2-concentratie, luchtdruk en optioneel zelfs de luchtvochtigheid in een kamer worden zo gereguleerd. De verse lucht vermengt zich zonder grote druk of ventilatie met de reeds aanwezige lucht.

Een enkel airconditioningsysstem

BaOpt beheert alle ruimtes onafhankelijk van elkaar. Is een van de kamers praktisch leeg en een andere kamer vol met mensen in natte regenjassen? Geen probleem. Alle relevante waarden worden nauwkeurig gemeten, zodat de exacte kwaliteit en kwantiteit van toevoerlucht kan worden bepaald. De centrale eenheid brengt precies binnen wat nodig is in de kamers – niet meer, niet minder. En waar architecten van houden: dankzij diffusie, zijn er minder ventilatiekanalen noodzakelijk. Dus vaarwel verlaagde plafonds, zichtbare luchtroosters en -kanalen.

Klimaat- en luchtbehandeling
systeem

BaOpt is een veelgekozen klimaatsysteem voor zwembaden en sportcomplexen, omdat het zorgt voor comfortabele temperaturen in anders moeilijk beheersbare ruimten. Maar ook kantoren en scholen profiteren van de frisse binnenklimaten.

Klimaatbeheersing in museum en monument

In ruimtes met kwetsbare schilderijen en textiel is het van groot belang dat temperatuur, vocht en luchtcirculatie precies kloppen. Zowel in de zomer, als in de wintermaanden. BaOpt heeft bovendien geen grote, ontsierende luchtkanalen en roosters nodig, waardoor aanleg in monumentale panden geen probleem hoeft te zijn.

Voordelen BaOpt klimaatsysteem

  • Tot 50% energiebesparing
  • Een homogene samenstelling van lucht in een kamer
  • Een gezond, tochtvrij binnenklimaat
  • Onzichtbaar: kleine installatie, minder pijpen en roosters dan conventionele HVAC-systemen
  • Comfortabel binnenklimaat: geen tocht en koude vlagen
  • Gezonde, frisse lucht voor mensen, maar ook voor kwetsbare schilderijen en kunst