Biljoenbad, Velp

Biljoenbad te Velp

Het Biljoenbad is een nieuwgebouwd zwembad in Velp met een apart doelgroepenbad. Het doelgroepenbad biedt inwoners in verschillende levensfases, van kinderen tot ouderen, de mogelijkheden om te zwemmen. Naast dit bad is er nog een apart peuterbad om het zwembad echt geschikt te maken voor alle leeftijden.

Project

Biljoenbad, Velp

Opdracht

Nieuwbouw zwembad

Producten

BaOpt

Opdrachtgever

Gemeente Rheden

Toekomstbestendig zwembad

De gemeente Rheden vond het belangrijk dat het Biljoenbad klaar is voor de toekomst. Daar hoort uiteraard ook een toekomstbestendig ventilatie-, verwarmings- en airconditioningsysteem bij. De keuze viel daarom op BaOpt.

Ontwerp: Slangen + Koenis Architecten

Visual: DMOO

 

Comfortabel zwemklimaat

BaOpt zorgt ervoor dat bezoekers van het zwembad geen koud gevoel krijgen zodra ze het water uit komen. Door het innovatieve systeem blijft warme lucht namelijk niet bij het dak hangen.

Energiebesparing

Daarnaast is het besparen van energie uiteraard een voorwaarde voor elk toekomstbestendig gebouw. Door te kiezen voor BaOpt, heeft de gemeente Rheden het energieverbruik voor het verwarmen, koelen en ventileren van het zwembad fors weten te verminderen.

Gebouwbeheersysteem Climatics

De gehele luchtbehandeling en besturing van het gebouw is beveiligd en via de cloud bereikbaar. Door gebruik te maken van ons gebouwbeheersysteem Climatics, kan de gebouwbeheerder eenvoudig op smartphone, tablet of pc zijn gebouw monitoren en aansturen.

Wat kost uw project?

Wilt u weten wat ACS voor het klimaat en de energiebesparing in uw project kan betekenen? We bespreken het graag met u.