Menu Close

Brede school Uithuizen

Brede School Boukemapark

Een aardbevingsbestendig, energiezuinig en connected gebouw, dat is de wens in Uithuizen met de nieuwe Brede School Boukemapark. Een veelzijdig project dat we in Uithuizen met beide handen hebben aangepakt. Een gebouw met de allernieuwste technologische mogelijkheden.

Na veel voorbereidend werk is in maart 2017 de bouw van de nieuwe aardbevingsbestendige brede school in Uithuizen gestart. Één van de eerste echte Connected Buildings in de regio. In het nieuwe pand zullen OBS Brunwerd, CBS Koning Willem-Alexander en KBS De Schelp gehuisvest worden.

Project

Brede school Uithuizen

Opdracht

Aardbevingsbestendige nieuwbouw

Producten

BaOpt

Opdrachtgever

Optimale werkomgeving

Het nieuwe pand hangt vol met sensoren en mogelijkheden om een optimale werkomgeving te creëren. Zo kunnen docenten feedback geven op het klimaat. Deze data kunnen we koppelen aan onze grote database van informatie. Uit de analyse van de data kan vervolgens vastgesteld worden wat het probleem in het gebouw is, zodat het probleem direct verholpen kan worden. Het systeem leert hierdoor wat prettig en niet prettig is, en blijft zichzelf optimaliseren. Hierdoor wordt een balans tussen comfort en energiezuinigheid gecreëerd.

Monitoring Luchtkwaliteit

Deze informatie kunnen ze simpel opvragen met hun smartphone, tablet of computer. Er is geen applicatie voor nodig, wat ervoor zorgt dat elk apparaat met een internetverbinding toegang geeft tot deze informatie.

De luchtkwaliteit wordt, volgens de PvE Frisse Scholen, zeer strak gemonitord. We zijn een stapje verder gegaan en geven docenten ook inzicht in de luchtkwaliteit in hun lokaal.

Kunststof luchtbehandelingskast

Voor de brede school is er door de adviseur gekozen voor een luchtbehandelingskast van Rosenberg. Deze kunststof luchtbehandelingskasten hebben een aantal voordelen ten opzichte van normale luchtbehandelingskasten. Ze zijn zeer laag in het gewicht, hebben een hoge corrosie bestendigheid, hygiënisch (belangrijk voor scholen), goede geluid- en thermische isolatie, koudebrug vrij en geheel UV-bestendig. Verder heeft Rosenberg de mogelijkheid om speciale luchtbehandelingskasten voor het BaOpt -systeem te maken. Gezien de toepassing van dit systeem was de keuze voor Rosenberg vanzelfsprekend.

Slimme school

In Uithuizen hebben we met de Brede School ons slimme scholen concept toegepast. Een slimme school is een school die met de leerlingen, leraren en gebouwbeheerders meedenkt. Hoe kan een school meedenken? Een slimme school denkt mee op basis van big data analyse en feedback van haar gebruikers.

 Hierdoor kan een slimme school elke dag efficiënter en comfortabeler functioneren. Elke dag kunnen we meer en meer met slimme technologie. Het slimme scholen concept is dan ook een levend concept wat constant vernieuwd wordt. Bent u ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden die ons slimme scholen concept biedt?