Menu Close

De Schelp

Nieuwe “look en feel”

Toen er roest werd ontdekt in de hoofddraagconstructie van zwembad De Schelp in Bergen op Zoom, besloot de gemeente het gebouw volledig te renoveren. Het zwembad gaat een heel nieuwe “look en feel” krijgen, volgens Ton van Wijk, de projectleider van gemeente Bergen op Zoom. Met gietvloeren kleuren die qua kleur overlopen van droog naar nat zand, en met blauwe tegels om schuimkoppen na te bootsen.

Project

Renovatie zwembad ‘De Schelp’, Bergen op Zoom

Opdracht

Vervangen klimaatregeling

Producten

BaOpt

Opdrachtgever

KIN Installatietechniek

Een constante, homogene temperatuur

Maar de grootste aanpassing zit misschien nog wel in het onzichtbare: naast de aandacht voor de uiterlijke details, wordt er veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en het comfort van het zwembad. Het gebouw wordt volledig uitgerust met een klimaatsysteem, BaOpt en de huidige regeltechniek wordt vervangen aansturing vanuit gebouwplatform Climatics. Zo kan er een constante, homogene temperatuur worden gehandhaafd. En dat niet alleen: deze aanpassing maakt het voor de beheerders van De Schelp ook nog eens mogelijk om het gebouw op afstand aan te sturen en te monitoren, en daardoor het verbruik inzichtelijk te maken.

Een duurzaam alternatief

Met het oog op duurzaamheid besloot de gemeente om het buitenbad volledig te verwijderen. Het buitenbad vroeg veel energie voor verwarming en verversing van het water, en werd bovendien nog weinig gebruikt. Het bad wordt daarom vervangen door een ‘spraypark’: een soort buitenspeeltuin met watersproeiers en andere speelelementen.