Menu Close

Gemeente Midden-Groningen

Vijf sporthallen

ACS Connected Buildings realiseert plekken waar goed gewerkt, geleerd en gerecreëerd kan worden. In gemeente Midden-Groningen worden daarom vijf sporthallen voorzien van omgebouwde regelkasten en een koppeling met Climatics: de gymzaal naast de Van Heemskerckschool in Hoogezand, De Springbok in Siddeburen, Sporthal Het Kwartet in Zuidbroek, de Duurswoldhal in Slochteren en de Turnhal in Schildwolde.

Project

5 sporthallen van de gemeente Midden-Groningen​

Opdracht

toepassing Climatics

Producten

Climatics

Opdrachtgever

Gemeente Midden-Groningen

Duurzaam leren en spelen

De sportzalen worden uitgerust met nieuwe sensoren en apparatuur om bijvoorbeeld ventilatie en verwarming te bedienen, zodat altijd het gewenste binnenklimaat heerst. Zo krijgt de Duurswoldhal in Slochteren een Climatics Room Sensor om de ruimte op elk moment van de dag van de juiste temperatuur te voorzien en de CO2-waarden in de zaal te meten. Deze sensor zal ook in de kantine worden geplaatst. De Turnhal in Schildwolde wordt onder andere voorzien van zowel een ruimtesensor als een buitensensor voor de weersafhankelijke regeling van het binnenklimaat.

Eén beheersysteem

Dit alles valt onder één beheersysteem: Climatics. Dit stelt de gemeente in staat om de verschillende sporthallen te monitoren en aan te sturen vanuit één centrale plek. Ook wordt het gemakkelijker om de prestaties van sporthallen onderling te vergelijken, de juiste kloktijden te hanteren en eenvoudig aanpassingen door te voeren afhankelijk van de bezetting. Alles vanuit één systeem, gemakkelijk bedienbaar en voorbereid op de toekomst.

Met deze aanpassingen draagt ACS bij aan een omgeving waar zowel kinderen als volwassenen op een comfortabele en duurzame manier kunnen leren en spelen.

Wat kost uw project?

Wilt u weten wat ACS voor het klimaat in uw project kan betekenen? We bespreken het graag met u.