Menu Close

The Green Village

Een omgeving waarin wij ons perfect thuis voelen​

Op het terrein van de TU Delft staat een unieke proeftuin voor duurzame technieken: The Green Village. Het is letterlijk een levend laboratorium waar innovaties in de praktijk beproefd kunnen worden, zonder de beperkingen van veel regels. Een omgeving waarin wij ons perfect thuis voelen. We hebben dan ook onze slimme hard- en software mogen leveren voor één van de gebouwen op het terrein.

Project

Office Lab, Delft

Opdracht

Slimme kantoren

Producten

Baopt

Opdrachtgever

Delft Uitgevers

Experimenteren in een levend laboratorium

Om The Green Village mogelijk te maken staan er diverse gebouwen waarin uitvoerig geëxperimenteerd kan worden. Uniek is dat dit in een omgeving gebeurt waar mensen écht wonen en werken. Zo rijdt er een zelfrijdende auto, staat er een deel van een Hyperloop en wordt de buitenverlichting verzorgd met slimme lantaarnpalen. Er kan dus met recht gesproken worden over een ‘levend laboratorium’.

Toekomst van de kantooromgeving

Één van de gebouwen in de Green Village is The Office Lab. In The Office Lab wordt geëxperimenteerd met de toekomst van de kantooromgeving. Het is een modulair gebouwd kantoor waarin verschillende innovaties getest kunnen worden. De hard- en software van ACS wordt in The Office Lab gebruikt voor het verzamelen van sensordata en het aansturen van de installatie.

Onze ruimtesensoren registreren temperatuur, CO2, vluchtige organische stoffen (VOC) en luchtvochtigheid. Op basis van deze data ontwikkelen we momenteel de beste regelstrategie voor het aansturen van de twee aanwezige ventilatie-units en de warmte/koude-voorziening.

Dataplatform met onderlinge koppelingen

Vanuit The Office Lab wordt er een grote hoeveelheid data verzameld. De verzamelde data wordt middels de Climatics-API gedeeld met het dataplatform van The Green Village. SurfSARA heeft dit dataplatform ontwikkeld en verzamelt de real-time data van alle projecten van The Green Village. Op deze manier kunnen alle projecten van The Green Village aan elkaar gekoppeld worden. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de gebouwprestaties te koppelen aan partijen die experimenteren met Blockchain technologie voor het delen van energie.