Menu Close

Willy Naessens Group

Koploper in bouwen

Ook hun eigen gebouwen voldoen aan de hoogste standaarden

Willy Naessens staat bekend als de grootste industriebouwer in Nederland en Belgiƫ. Duizenden projecten in de industrie, voedsel en zwembadbranche hebben ze gerealiseerd. Dit vanuit hun eigen kantoorgebouwen, waaronder het hoofdkantoor in Wortegem-Petegem.

Inzicht en energiebesparing

Om inzicht te krijgen in het energieverbruik van de kantoren is Climatics ingezet. Eindelijk grip op het verbruik en de besparingsmogelijkheden. Climatics regelt onder meer de klepstanden, wat zorgt voor minder overshoot en dus een lager energieverbruik. Voor Willy Naessens was het daarnaast belangrijk om inzicht te krijgen in alle systemen, vanaf een locatie. Het beheer van meerdere panden dus.

Dankzij de slimme regelingen van Climatics werken de installaties in de gebouwen van Willy Naessens nu optimaal en wordt er een grote hoeveelheid energie bespaard.

In de toekomst is het de bedoeling dat er een meer integrale afstemming bereikt wordt tussen de panden: afstemming van opwekking en verbruik met zonnepanelen en aansluiten van laadpalen zijn hier goede voorbeelden van.