Menu Close

Zwembad De Kalkwijck, Hoogezand-Sappemeer

Centraal gelegen zwembad

Zwembad de Kalkwijck is het centraal gelegen gemeentelijke zwembad van Hoogezand-Sappemeer. Het zwembad maakt deel uit van Sportcentrum de Kalkwijck dat tevens beschikt over een sport- en evenementenhal.

Eind 2011 is het zwembad door de gemeente korte tijd gesloten geweest vanwege een vermeend probleem met de ophanging van de ventilatiekanalen. De roestvrije ophanging was mogelijk aangetast door de vochtige zwembadlucht, dus ging men met spoed op zoek naar een geschikte oplossing.

Project

Zwembad De Kalkwijck, Hoogezand-Sappemeer

Opdracht

Renovatie zwembad

Producten

BaOpt

Opdrachtgever

Gemeente Midden-Groningen

Meer comfort, lager energieverbruik

De adviseur gaf aan dat het mogelijk was om niet alleen de kanalen vrijwel volledig te verwijderen, maar om tegelijkertijd ook een aanzienlijke energiebesparing en verbetering van het binnenklimaat te realiseren. Dit alles zou met een klimaatsysteem van BaOpt bereikt kunnen worden.

Eén toevoerpunt

In de Kalkwijck volstaat één toevoerpunt om de volledige zwemzaal (met 25 meter bad) te klimatiseren.

Keuze BaOpt

De Kalkwijck heeft vóór de implementatie uitgebreid contact gehad met andere zwembaden die voorzien zijn van het BaOpt-systeem. Het heeft zelfs een zwemteam erop uit gestuurd om het klimaat te ervaren. In de zomer van 2012 is de bestaande installatie van het zwembad omgebouwd naar een BaOpt-installatie. Na een korte periode van proefdraaien, is besloten om het oude systeem volledig te verlaten en volledig over te gaan op BaOpt. Hierdoor werd het mogelijk om alle toevoerkanalen te verwijderen die zich bovenin de zwemzaal bevonden. Het contrast met de voormalige zwemzaal waarin de hele toevoerkanalen prominent zichtbaar waren is groot en de reacties zijn zeer positief.