Menu Close

Zwembad De Kuil, Bodegraven

Energieneutraal zwembad

Zwembad De Kuil is een nieuw, modern zwembad dat vanaf de grond is opgebouwd. Dankzij het BaOpt-systeem is het zwembad klaar voor de toekomst!

Het zwembad is volledig energieneutraal. Dit is erg uitzonderlijk, omdat zwembaden erg veel energie verbruiken. Door warmtepompen en een elektrische ketel voor legionellapreventie is er echter geen gas meer nodig. BaOpt zorgt daarnaast voor een lager verbruik voor zowel verwarmen als ventileren. Mede hierdoor kan het zwembad volledig op eigen zonne-energie draaien!

Project

Zwembad De Kuil, Bodegraven

Opdracht

Nieuwbouw zwembad

Producten

BaOpt

Opdrachtgever

Van Galen

Geen buizen

In beide zwembaden van het complex en in de kleedkamer zijn dankzij BaOpt geen buizen te zien. Deze zijn niet nodig, omdat de luchtverspreiding met het BaOpt-systeem d.m.v. drukverschillen (diffusie) geregeld wordt. Hierdoor ziet het zwembad er van binnen een stuk mooier uit.

Aangenaam zwemklimaat

Doordat behandelde lucht niet met hoge snelheid vanuit buizen wordt ingeblazen, ervaren bezoekers geen tocht. Ook een koudeval bij de ramen wordt door het BaOpt-systeem voorkomen. Hierdoor krijgen bezoekers van zwembad De Kuil geen koude rillingen als ze het zwembad uit komen.