Menu Sluiten

Climatics

Gebouwplatform Climatics verbindt moderne ICT met de installatietechniek voor optimale prestaties van de technische installatie in gebouwen

Climatics maakt de prestaties van alle installaties in een gebouw zichtbaar. Denk aan verwarming, koeling en ventilatie. Maar ook specifieke luchtbehandelingen, warmte- en koude-opwekking en alle andere denkbare installaties kunnen worden aangesloten. 

Via het gebruiksvriendelijke dashboard krijgt u inzicht en manieren om de installatie aan te sturen.

De nieuwste ontwikkelingen zijn ook binnen handbereik: in Climatics worden nooit data weggegooid en daarom zijn er in Climatics al mogelijkheden om uw gebouw aan te sturen door middel van Artificiële Intelligentie. Nooit meer onnodig energieverlies en altijd gezonde en comfortabele gebouwen!

Digitale Huismeester

De Artificial Intelligence in Climatics helpt bij beheer en optimalisatie. De Digitale Huismeester, zoals we hem noemen, geeft bijvoorbeeld waarschuwingen als een onderdeel toe is aan vervanging, maar ook seintjes als er kansen voor energiebesparing zijn.

Energiereductie

Energiesystemen (zoals zonnepanelen) en alle energieverbruikende slimme technologie in een gebouw kunnen worden gemonitord met Climatics. De rapportages van opwekking en verbruik zijn elk moment te genereren. Zeker voor gebouwen die veel energie gebruiken en hoge eisen stellen aan comfort levert de energiemonitoring veel op.

Voorspellend onderhoud

Minder energie verbruiken wordt pas efficiënt wanneer alle onderdelen van uw gebouw goed samenwerken. Wanneer onderdelen versleten zijn of beginnen minder te presteren detecteert de Digitale Huismeester dit door middel van ‘Anomaly Detection’. Dit betekent dat het systeem weet wanneer een onderdeel zich ‘abnormaal’ begint te gedragen. Op basis van deze detectie kan onderhoud geadviseerd worden, voordat het onderdeel lange tijd teveel energie gaat verbruiken. Dit noemen we predictive maintenance, voorspellend onderhoud.

Begin met meten, verbeter uw gebouw

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Climatics voor uw gebouw? Neem gerust contact met ons op.