Menu Sluiten

Climatics Comfort Management – Optimaal Binnenklimaat

Meer weten over onze technieken voor comfort en binnenklimaat?

Wonen, werken, vrije tijd… De meeste tijd van ons leven brengen we door in gebouwen. Een comfortabel binnenklimaat is dus een must. Maar wanneer is het binnenklimaat optimaal en wanneer voelt men zich eigenlijk comfortabel?

Meten van comfort in een gebouw

Externe invloeden hebben veel impact op hoe men het binnenklimaat ervaart. Ook verschilt de beleving sterk afhankelijk van individuele fysieke bouw en gesteldheid. ACS gelooft dat deze menselijke factor kan helpen om bewuster om te gaan met het energieverbruik in een gebouw. Climatics Comfort Management maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze metingen uit te voeren over het binnen- en buitenklimaat.

Meetstations met sensortechnologie

ACS plaatst meetstations binnen en buiten het gebouw die een draadloze verbinding hebben met de ACS database. Bijvoorbeeld de Climatics Feedback Sensor en Climatics Air Box. Zij meten temperatuur, luchtvochtigheid (RV), CO2, CO, VOS, trilling, geluid, licht en/of fijnstof. De bijbehorende interactieve feedbackapp of het feedbacktouchscreen verzamelt gebruikersdata bij de mensen in een bepaalde ruimte – hoe ervaart u het klimaat in deze ruimte?

Koppeling met het gebouwbeheersysteem

Alle meetdata blijft uw eigendom. Ze worden inzichtelijk gepresenteerd in het cloudbased platform Climatics. Binnen Climatics is het mogelijk om meetdata te verwerken en te analyseren. De data kunnen worden gebruikt in het kader van internationale certificering volgens bijvoorbeeld de WELL-standaard. Een mogelijke vervolgstap is om op basis van deze data wijzigingen door te voeren in de aansturing van de gebouwinstallaties, om zo het klimaat te verbeteren en meer energie te besparen.

De voordelen van Climatics Comfort Management

  • Metingen voor korte of lange periodes
  • Realtime meetdata en feedback in Climatics
  • Gebruikers geven individuele feedback
  • Datapresentatie in grafieken en rapportages
  • Connectie via 5G of eigen netwerk

Wilt u ook dat mensen zich in uw gebouw comfortabel voelen?

Als voorloper op comfortmanagement beschikt ACS over de kennis en de tools om dit te realiseren.