Menu Sluiten

Optimale ventilatie tegen het coronavirus

Goed ventileren lijkt een belangrijk wapen te zijn tegen het coronavirus. In gebouwen waar lucht gerecirculeerd wordt kan het risico op besmetting namelijk oplopen. Daarom is het nu tijd voor optimale ventilatie.

Ventileren is belangrijker dan ooit

In deze tijd is het van groot belang de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat goede ventilatie daarbij een grote rol speelt.

Niet recirculeren

Door afgezogen lucht binnen een gebouw opnieuw te gebruiken, blijven virusdeeltjes in het gebouw aanwezig. Indien dit in uw gebouw gebeurt, is het belangrijk om hier nu mee te stoppen.

ACS levert systemen die frisse buitenlucht gebruiken voor uw verwarming en airconditioning. Deze systemen zijn ‘all-air’; ze werken volledig met buitenlucht en externe radiatoren en airco’s zijn niet meer nodig.

Informeer naar de mogelijkheden:

BaOpt

Virusverspreiding optimaal tegengaan met BaOpt

Tijdens de coronacrisis kunt u met BaOpt uw ruimtes altijd verwarmen en koelen met behandelde buitenlucht. Afgezogen lucht wordt het gebouw gelijk uitgeblazen en er wordt niet gerecirculeerd.

Bovendien heeft BaOpt nog een aantal extra eigenschappen die de kans op besmetting met het coronavirus verminderen:

  • Het systeem ventileert met lage luchtsnelheden, waardoor uitgeademde lucht of speeksel zich minder ver kan verspreiden
  • Met CO2-sensoren wordt er gestuurd op extra ventilatie wanneer er meer mensen in een ruimte zijn
  • Ventilatie met BaOpt bereikt écht elke hoek van uw ruimtes; er zijn dus geen dode hoeken meer waar het virus blijft hangen

Maximale ventilatie met uw bestaande installatie

Wilt u niet overstappen naar BaOpt, maar wel een gezonder binnenklimaat realiseren zonder recirculatie? Wij kunnen uw installatie volledig optimaliseren tegen virusverspreiding. Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden voor uw gebouw.

Standaard met beheersysteem

Of u nu overstapt op BaOpt of wij uw bestaande installatie optimaliseren, u krijgt altijd standaard ons beheersysteem Climatics.

Hiermee kunt u waar u ook bent uw installatie in de gaten houden en beheren. Zo kunt u dus ook de mate van ventilatie in real-time monitoren. Dat geeft wel zo’n gerust gevoel.

Zowel met BaOpt als met ons optimalisatiepakket is het altijd mogelijk om met één druk op de knop terug te gaan naar ventilatie + recirculatie. U kunt maximaal ventileren dan ieder moment weer inschakelen via het beheersysteem. Zo heeft u zelf de keuze in welke periodes u maximaal wilt ventileren.

Ga nu voor minder verspreiding van ziekteverwekkers

Neem contact met ons op en wij helpen u graag met het optimaliseren van de ventilatie in uw gebouw.

Samen kijken we hoe we uw gebouw gezonder kunnen maken. Dit kan zowel door uw bestaande installatie te optimaliseren of over te stappen op BaOpt.

T: 085 200 3989
E: info@acs-buildings.com

Onze partners