Energieneutraal

We staan met zijn allen voor een uitdaging hoe we nu en in de toekomst een leefbaar klimaat kunnen behouden. Bij gebouwen is veel energiewinst te halen. ACS biedt slimme oplossingen om energie te besparen en op de lange termijn zelfs energieneutraal te worden.

In één keer of stap voor stap energieneutraal

ACS helpt organisaties op weg energieneutraal te worden. Wij bieden drie opties aan om de eerste stap te zetten richting een energieneutraal gebouw:

  • Stap voor stap: we zetten samen de eerste stap en houden daarna contact over een eventuele volgende stap; energieneutraal worden is een doel voor de lange termijn
  • Energiebesparing: wij kijken eenmalig met slimme technologie hoe we uw gebouw energiezuiniger kunnen maken
  • Nu energieneutraal: wij maken uw nieuwe of te renoveren gebouw vanaf dag 1 energieneutraal

Stap voor stap naar energieneutraal

Een bestaand gebouw energieneutraal maken is niet van de één op de andere dag gedaan. Daarom helpen we iedere organisatie in haar eigen tempo op de lange termijn energieneutraal te worden.

We beginnen met het oogsten van laaghangend fruit: slim omgaan met energie. In verreweg de meeste gevallen valt er namelijk veel energie te besparen. Dit is een belangrijke eerste stap in het energieneutraal maken van een gebouw. Daarna houden we contact om te kijken wanneer het tijd is voor de volgende stap.

Gedurende het gehele proces vindt datagedreven optimalisatie van uw klimaatinstallatie en eventuele warmtepompen en zonnepanelen plaats. Zo bespaart u na verloop van tijd nog meer energie.

Uw investering is uw opbrengst​

Na elke stap die we zetten bespaart u op uw energierekening. Hierdoor houdt u geld over dat u weer kunt investeren in de volgende stap naar een energieneutraal gebouw. Zo wordt uw besparing steeds groter en uw ecologische voetafdruk steeds kleiner.

Slim energie besparen

Heeft u geen behoefte maar wilt u wel kijken welke kansen er in uw gebouw liggen om energie te besparen? Wij analyseren uw gebouw met AI en komen met datagedreven oplossingen om uw gebouw zuiniger te maken.

Als u tevreden bent over de oplossing, helpen wij u graag om ook de volgende stap te zetten. Daarom kunt u altijd overstappen naar stap voor stap naar energieneutraal.

Uw gebouw nu energieneutraal

Laat u een nieuw gebouw bouwen of renoveert u een bestaand gebouw? Dan is het nu het perfecte moment om in één keer voor energieneutraal te gaan! ACS realiseert o.a. volledig energieneutrale kantoren, scholen, zwembaden, theaters en fabrieken.

Met slimme techniek zorgen we ervoor dat warmtepompen, zonnepanelen, klimaatinstallaties, etc. allemaal perfect met elkaar samenwerken.

Bovendien realiseren we een efficiënt ventilatie-, verwarmings- en airconditioningsysteem. Dit systeem verbruikt zo’n 30% minder ventilatorenenergie en 10% tot 20% minder energie voor verwarmen en koelen dan conventionele systemen.

Uw energiebesparing inzichtelijk

Met Climatics ziet u exact hoeveel zelf opgewekte energie u gebruikt en in hoeverre uw energieverbruik gedaald is na uw laatste investering. Het gaat echter verder dan dat. AI kan o.b.v. verzamelde data over uw gebouw zelfs voorspellen wat de extra besparing zal zijn bij een volgende investering! Bovendien wordt uw huidige apparatuur geoptimaliseerd om nog efficiënter te werken.

  • Altijd real-time en historische informatie
  • Rapporten gegenereerd door AI
  • Datagedreven optimalisatie door AI

Zet nu de eerste stap naar een energieneutraal gebouw

Neem contact met ons op en we brengen de mogelijkheden voor u graag in kaart.

T: 085 200 3989
E: info@acs-buildings.com