Energieneutraal

We staan met zijn allen voor een uitdaging hoe we nu en in de toekomst een leefbaar klimaat kunnen behouden. Bij gebouwen is veel energiewinst te halen. ACS biedt slimme oplossingen om energie te besparen en op de lange termijn zelfs energieneutraal te worden.

Beter omgaan met energie

Al onze inspanningen bij ACS draaien om comfort, gezondheid en energie. Die laatste is misschien wel de belangrijkste in onze huidige tijd van energieschaarste en klimaatverandering. Energieneutrale gebouwen worden de norm in de toekomst. Maar we kunnen nu al beginnen, ook bij bestaande gebouwen. 

Gebouwen, wereldwijd, zijn verantwoordelijk voor 40% van de totale energieconsumptie. We kunnen hier, met slimme regelingen, misschien wel de helft besparen. Energieneutraal worden begint bij het optimaal gebruikmaken energie. Geen verspilling en geen overproductie die verloren gaat. Met slimme regelingen kunnen we wereldwijd dus misschien wel 20% minder energie gaan opwekken!

Stap voor stap naar energieneutraal

Een bestaand gebouw energieneutraal maken is een grote opgave. ACS kijkt graag mee, bij ieder gebouw, wat de beste route is om zo goed mogelijk om te gaan met energie.

We beginnen met het oogsten van laaghangend fruit: slim omgaan met energie. In verreweg de meeste gevallen valt er veel energie te besparen. Dit is een belangrijke eerste stap in het energieneutraal maken van een gebouw. Wordt er ’s nachts verwarmd? Staan er de hele dag deuren of ramen open?

Hierna kijken we naar de regelingen in uw (klimaat)installatie. Kan de CV-ketel misschien op een lagere temperatuur? Wanneer is het beste tijdstip om de verwarming in of uit te schakelen? Kunnen de kleppen zo ingeregeld worden dat er weinig tot geen overshoot is?

Uw investering is uw opbrengst​

Gedurende het gehele proces vindt datagedreven optimalisatie van uw installatie en eventuele warmtepompen en zonnepanelen plaats. Zo bespaart u na verloop van tijd nog meer energie. Na elke stap die we zetten bespaart u op uw energierekening. Hierdoor houdt u geld over dat u weer kunt investeren in de volgende stap naar een energieneutraal gebouw. Zo wordt uw besparing steeds groter en uw ecologische voetafdruk steeds kleiner.

Uw gebouw meteen energieneutraal

Laat u een nieuw gebouw bouwen of renoveert u een bestaand gebouw? Dan wilt u waarschijnlijk meteen (bijna) energieneutraal worden. ACS realiseert onder andere volledig energieneutrale kantoren, scholen, zwembaden, theaters en fabrieken.

Met slimme techniek zorgen we ervoor dat warmtepompen, zonnepanelen, klimaatinstallaties en dergelijke allemaal perfect met elkaar samenwerken en met zo min mogelijk energie toe kunnen.

Bovendien kunnen we BaOpt installeren bij gebouwen met hoge ruimten of atria of een specifieke behoefte aan stabiele en homogene luchtcondities. Dit is een hoogst efficiënt ventilatie-, verwarmings- en airconditioningsysteem. Dit systeem verbruikt zo’n 30% minder ventilatorenenergie en 10% tot 20% minder energie voor verwarmen en koelen dan conventionele systemen.

Climatics biedt inzicht en controle

Met Climatics ziet u exact hoeveel zelf opgewekte energie u gebruikt en in hoeverre uw energieverbruik gedaald is na uw laatste investering.

Maar het gaat verder. Door ons ontwikkelde slimme regelingen op basis van Artificiële Intelligentie laten uw installaties zo optimaal mogelijk functioneren. 

Daarnaast wordt het van overheidswege steeds belangrijker om te voldoen aan bepaalde eisen en normen op het gebied van energie. Zo moet een gemiddeld gebouw groter dan een huis al kunnen aantonen wat hun feitelijke energieverbruik is. Ook voor dit doeleinde is Climatics zeer geschikt. Het voldoet aan alle normen die worden gesteld aan een EMS/EBS.

Verbeter uw gebouw met Climatics

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Climatics in uw gebouw? Neem gerust contact met ons op.