Skip to main content

Inzicht in verbruik en optimalisatie met Climatics

Climatics biedt u een gedetailleerd inzicht in uw energieverbruik en beschikt over geavanceerde vergelijkingsmogelijkheden voor verschillende periodes. Door gebruik te maken van intelligente analysemethoden en optimalisatietechnieken helpt Climatics u uw energieverbruik te beheren en te reduceren. Gemiddeld kunnen gebruikers ± 20% op hun energiekosten besparen. Dit systeem is niet alleen een krachtig hulpmiddel voor kostenbesparing, maar draagt ook bij aan uw duurzaamheidsdoelstellingen door efficiënter gebruik van energie.

Met Climatics krijgt u  toegang tot real-time data, maar kunt u ook historische gegevens analyseren om trends te identificeren en te anticiperen op toekomstige energiebehoeften. Of het nu gaat om het aanpassen van uw energieverbruik tijdens piekuren of het optimaliseren van systemen voor maximale efficiëntie, Climatics staat garant voor een naadloze integratie en gebruiksvriendelijke ervaring die leidt tot aanzienlijke verbeteringen in uw energiebeheer.

Binnen drie stappen halen wij aanzienlijke besparingen voor uw organisatie.

Inzicht

Wij installeren onze monitoringapparatuur direct in de regelkast, het technische hart van uw gebouw. Binnen een periode van 6 weken verzamelen we essentiële gegevens om een grondige analyse van uw systeem uit te voeren. Hierdoor kunnen we precies bepalen waar de kansen voor verbetering liggen. Vaak identificeren we een besparingspotentieel van tussen de 20% en 60%. Met de verkregen data stellen wij een duidelijk en overzichtelijk rapport op, dat de besluitvorming vereenvoudigt en ondersteunt. Dit rapport biedt concrete inzichten en aanbevelingen om de efficiëntie te verhogen en operationele kosten te verlagen.

Grip

Aan de slag! In samenwerking met uw huisinstallateur bereiden we de installatie voor op grondige optimalisatie. Door gedetailleerde data-analyse van uw pand identificeren we de noodzakelijke aanpassingen. Soms houdt dit in dat kleine, doch essentiële onderdelen vervangen moeten worden. Hoewel deze vervangingen doorgaans kostenefficiënt zijn, zijn ze cruciaal voor het verbeteren van de efficiëntie. Tijdens dit proces stuiten we vaak op onverwachte bevindingen, waarop we snel en flexibel reageren. Deze optimalisatiefase neemt ongeveer 45 dagen in beslag.

Tuning

Met onze geavanceerde softwaretool realiseren we een gemiddelde energiebesparing van 20% voor onze klanten. Deze tool stelt ons in staat om intelligente instellingen te implementeren die zijn berekend en gevalideerd met behulp van uitgebreide datasets. Als gevolg hiervan optimaliseren we de systeeminstellingen al binnen twee weken. Onze aanpak integreert hardware, software, kunstmatige intelligentie en menselijk inzicht, waarbij elk onderdeel bijdraagt aan de uiteindelijke energiebesparing.

Climatics is een door de RVO Erkende Maatregel (EML), hiermee voldoet u dus aan de Energiebesparingsplicht    lees meer

in de praktijk

Voorbeelden van succesvolle implementaties.

“Ja, ik zou Climatics zeker aanbevelen. Dit is echt een manier om alles up to date te krijgen”

Albert Bril – Landstede

“Ik had niet voor mogelijk gehouden dat een pand uit de jaren 90,zo goed als gasloos kon worden”

Ietse Zetstra – Blauwvast

“Wij hebben een middelbare school geadviseerd om Climatics te gebruiken. De besparingen van afgelopen jaar bedragen 30,7% op gasverbruik en 21,4% op elektra.”

Syplon

20%

Gemiddelde besparing op de energierekening, voor zowel gas als elektra.

1,6 jaar

Gemiddelde terugverdientijd van Climatics. Ook economisch de beste verduurzaming!

 

30%

Sneller storingen vinden en verhelpen met de unieke digital twin technologie.

direct starten

Start met een proefinstallatie, ervaar de kracht van Climatics en ontdek de exacte besparingsmogelijkheden.

  • Installatie binnen 2 weken, proefperiode van 6 weken.
  • Zeer uitgebreid monitoringrapport
  • Onderbouwde besparing- en terugverdiencalculatie.
  • Eenmalige investering: € 2499 euro
  • Geen besparingspotentieel is 100% restitutie van de investering.
Start met een proefinstallatiemeer over de proefinstallatie
meer weten?

Climatics eerst in het echt zien? Plan direct een demo met een product expert

in de praktijk

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Climatics?

De kosten voor het gebruik van Climatics zijn afhankelijk van de grootte van uw installatie en de specifieke functionaliteiten die u nodig heeft. Wij bieden flexibele prijsmodellen aan die passen bij zowel kleine als grote organisaties. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte die aansluit bij uw specifieke behoeften. Wat belangrijk is om te weten is dat ongeacht de grootte van het pand of de installatie onze gemiddelde terugverdientijd 1,6 jaar is.

Kan ik Climatics ook op mijn installatie aansluiten?

Ja, Climatics is ontworpen om compatibel te zijn met een breed scala aan installaties. Ons systeem kan eenvoudig geïntegreerd worden met bestaande HVAC-systemen, verlichtingsnetwerken en andere gebouwbeheermodules. Ons team staat klaar om een naadloze integratie te garanderen, ongeacht de complexiteit van uw bestaande systemen.

Wat zijn de voorwaarden voor de aansluiting?

Voor plaatsing doen wij altijd eerst een opname van de technische situatie. Wij zorgen voor een gedetailleerde planning en ondersteuning tijdens het gehele proces, van installatie tot activering, om te zorgen dat uw systeem efficiënt functioneert en maximale voordelen biedt.

Zit ik aan Climatics vast?

Nee. Wij geloven we in flexibiliteit en klanttevredenheid. Onze contracten bieden duidelijke voorwaarden en zijn ontworpen om klanten de vrijheid te geven hun servicepakket aan te passen of op te zeggen, afhankelijk van hun veranderende behoeften. De data blijft altijd van de klant, dus ook als de wegen scheiden, gaat de data over het pand niet verloren.