Fijnstof management

Meer weten over fijnstofmanagement voor gezonde gebouwen?

Fijnstof is een groeiend probleem voor het binnenklimaat van gebouwen. Volgens de World Health Organization overlijden er in Nederland jaarlijks 12.000 mensen vroegtijdig door blootstelling aan te hoge concentraties fijnstof. Een veelvoud wordt er ziek van. Met de technologie van ACS houdt u fijnstof zoveel mogelijk buiten de deur en haalt u gezonde lucht binnen.

Luchtkwaliteit en fijnstofreductie

Lokale omstandigheden beïnvloeden de concentraties fijnstof in uw gebouwen. Neem landbouw, verkeer en aanwezige industrie. Maar ook weer en wind kunnen over lange afstanden fijnstof aanvoeren. Door verkeerde sturing van ventilatie- en klimaatinstallaties komt het te vaak voor dat fijnstof in hoge concentraties een gebouw binnenkomt en hierin blijft circuleren.

Sturen op fijnstof

ACS is een voorloper op het gebied van fijnstofonderzoek. Sturen op fijnstof begint met het in kaart brengen van de situatie in en om een gebouw. We meten in de directe omgeving, binnen het gebouw en in het ventilatiesysteem. Deze uitkomsten verwerken we in een plan op maat: ACS Fijnstofmanagement. Ook met een beperkt budget zijn vaak al gezonde verbeteringen te realiseren.

De voordelen van het ACS geïntegreerde wijk-concept:

ACS Fijnstofmanagement is in te zetten als stand-alone oplossing, maar kan ook onderdeel zijn van ons gebouwbeheersysteem Climatics.

De voordelen van ACS Fijnstofmanagement voor vastgoed:

  • Gezonde luchtcirculatie in uw gebouw – houdt fijnstof buiten
  • Accurate fijnstofmetingen in en om het gebouw
  • Advies en implementatie van maatregelen op maat
  • Scherpe fijnstofreducties binnen handbereik
  • Bij koppeling met gebouwbeheersysteem: realtime meetdata en grafieken

Fijnstof buiten de deur houden?

Ons innovatieve ACS Fijnstofmanagement implementeren we in scholen, sportcomplexen, kantoren, nieuwbouw en bestaande bouw.