Gezondheid

We brengen in ons leven veel tijd door in gebouwen. Een gezond binnenklimaat is daarom erg belangrijk. Wij bieden oplossingen op maat om uw gebouw gezonder te maken.

Optimale ventilatie tegen coronavirus

Het lijkt er sterk op dat goede ventilatie een belangrijk middel is in de strijd tegen corona. ACS helpt organisaties daarom hun gebouwen zo optimaal mogelijk te ventileren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

> Meer informatie en de mogelijkheden voor u

Gezonde en frisse gebouwen

Gezondheid is een belangrijk punt in gebouwen waar in veel gevallen nog wat aan gedaan kan worden. ACS biedt oplossingen om het binnenklimaat in uw gebouw zo gezond mogelijk te maken.

Wij realiseren:

 • Goed geventileerde ruimtes met voldoende zuurstof en lage CO2-niveaus
 • Oplossingen om bijvoorbeeld fijnstof buiten de deur te houden
 • Een gezond binnenklimaat zonder tocht en temperatuurverschillen

Frisse scholen en universiteiten

Met volle klaslokalen kan het een uitdaging zijn een gezond binnenklimaat te realiseren. Volgens RVO is in 70-80% van de klaslokalen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs de CO2-concentratie te hoog (> 1200 ppm). Om optimaal te functioneren en om je goed te kunnen concentreren zijn goede luchtcondities echter van groot belang.

Wij hebben slimme oplossingen voor scholen, hogescholen en universiteiten om hier verbetering in te brengen. Zo leren uw scholieren en studenten altijd in een gezonde omgeving.

 • Optimale ventilatie om een teveel aan stikstof, CO2 of fijnstof te voorkomen
 • Voldoet aan de wettelijke eisen voor Frisse Scholen

Fijnstofmanagement

Fijnstof is een groeiend probleem voor het binnenklimaat van gebouwen. Volgens de World Health Organization overlijden er in Nederland jaarlijks 12.000 mensen vroegtijdig door blootstelling aan te hoge concentraties fijnstof. Een veelvoud wordt er ziek van. Met de technologie van ACS houdt u fijnstof zoveel mogelijk buiten de deur en haalt u gezonde lucht binnen.

 • ACS is voorloper wat betreft het meten en managen van fijnstof
 • We bieden oplossingen op maat o.b.v. uw situatie én omgeving
 • Ook met een beperkt budget zijn vaak grote verbeteringen te realiseren

Gezonder binnenklimaat

ACS heeft een gezond binnenklimaatsysteem ontwikkeld. Door dit systeem daalt het ziekteverzuim in uw organisatie en bewegen uw bezoekers zich in een gezondere omgeving.

De voordelen:

 • Elimineren van tocht, terwijl behandelde lucht alle hoeken van de ruimte bereikt
 • Minimale temperatuurverschillen in een ruimte
 • Warme lucht stijgt niet naar het dak
 • Geen koudeval meer bij de ramen
 • Standaard gestuurd o.b.v. sensoren (o.a. CO2)

Voorkomen is beter dan genezen

Om een gezond gebouw te realiseren meten wij luchtvervuiling zowel binnen als buiten. Zo wordt voorkomen dat vervuilde lucht uw gebouw binnenkomt. Een voorbeeld: meet een externe sensor fijnstof in de buitenlucht door een stilstaande draaiende vrachtwagen? Dan zet gebouwbeheersysteem Climatics de luchttoevoer van buiten tijdelijk ‘dicht’, zodat er geen fijnstof het gebouw in komt.

Daarnaast anticipeert het systeem op terugkerende momenten met luchtvervuiling. Bijvoorbeeld: dagelijks komt hangt tussen 7u en 9u veel fijnstof in de lucht door het drukke verkeer nabij uw gebouw. Climatics ventileert dan tussen 6u en 7u extra, zodat de ventilatiekleppen daarna even dicht kunnen.

U heeft de controle

Welke oplossing wij ook bieden, u krijgt altijd het monitorings- en optimalisatie-instrument Climatics. Hiermee kunt u in real-time per ruimte in de gaten houden hoeveel luchtvervuiling er in elke ruimte zit. Daarnaast houdt de Climatics AI zelf een oogje in het zeil en waarschuwt u als een onderdeel minder begint te presteren of versleten is.

 • Altijd inzicht in de resultaten van uw oplossing
 • Oneindige database met historische gegevens en optimalisatie door AI
 • Uw oplossing blijft nu en in de toekomst goed werken

Ga nu voor een gezonder gebouw

Neem contact met ons op en we kijken samen hoe we uw gebouw kunnen verbeteren.

T: 085 200 3989
E: info@acs-buildings.com