Menu Close

Nieuw Nederlands Peil

Geboren: Nieuw Nederlands Peil

Weet u wat een ‘gemiddelde’ CO2 waarde is van de buitenlucht in Nederland? Nee? Geen probleem, 98% van de mensen weet dat niet. Het is ook nog afhankelijk van de locatie en de waarde – zo’n 400 parts-per-million – is ook moeilijk goed te duiden. Zelfde vraag voor fijnstof of stikstofoxiden? 

Toch weet u prima wat frisse lucht is, waar de lucht schoon is en waar niet. Het ontbreekt in Nederland echter aan een goede standaard. Om de waterstand in de Amsterdamse grachten beter te kunnen managen, sloeg men eeuwen geleden een ijzeren pin in een stabiele paal: Het Nieuwe Amsterdamse Peil (NAP) was geboren. Sindsdien weet iedereen dat een polder vaak onder NAP ligt en Limburg een flink stuk erboven.

ACS regelt de installaties in gebouwen en frisse en gezonde lucht is van groot belang. Maar hoe fris is fris? En als het dan niet fris is, komt dat door binnen, door buiten of misschien ‘gewoon’ een hele vieze vrachtwagen die net langsreed? Tijd voor een nieuwe standaard. Het Nieuw Nederlands Peil (NNP) is geboren.

Vlakbij de Waddenzee en het Lauwersmeer vind je —, de nieuwe standaard voor buitenluchtkwaliteit. Daar meten wij nu dus het Nieuw Nederlands Peil, voor iedereen inzichtelijk. Een heldere set van waarden die de standaard zetten voor de luchtkwaliteit van Nederland, zodat we altijd appels met appels kunnen vergelijken en snappen hoe fris (of onfris) de lucht is in het gebouw waar u  woont, werkt, speelt of leert: www.nieuwnederlandspeil.nl.

Wilt u ook aan de slag met het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw gebouw ? Wij staan met praktische oplossingen en een no-nonsense-aanpak voor u klaar: www.acs-healthybuildings.com.

Facebook
LinkedIn