Menu Close

Onze filosofie

ACS is een Nederlands bedrijf van experts op het gebied van data in gebouwen. Met onze (klimaat)technische kennis werken we aan het gebouwplatform van de toekomst – Climatics. 

Goed zorgen voor de aarde

Klimaatverandering, energietransitie en vervuiling. Het zijn de thema’s van onze tijd. Bij ACS streven we ernaar de gebouwde omgeving zo groen en duurzaam mogelijk te laten aansluiten op zijn gebruikers. Energie, gezondheid en comfort staan hierbij voorop. 

Gebouwen zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 40% van de energieconsumptie. Met slimme technieken valt hier tot wel de helft te besparen! Moderne software en Artificiële Intelligentie maken dit al mogelijk, maar in de gebouwde omgeving worden deze oplossingen nog maar nauwelijks toegepast. Daar moet nodig verandering in komen. De oplossing zit in datagestuurd regelen.

Al ongeveer tien jaar werken we aan een platform voor beter gebouwmanagement op basis van data: Climatics. Onze ontwikkeling op dit gebied is erg vergevorderd en klaar voor de volgende stap: toepassingen op grote schaal om op deze manier het energieverbruik van de gebouwde omgeving sterk terug te dringen. Want wat niet wordt verbruikt, hoeft ook niet te worden opgewekt.

Alleen met data kunnen we gebouwen goed besturen

Vanuit Groningen en Leens leveren we software, services en optimalisatie voor nieuwbouw en renovatie. Ons doel is om een bijdrage te leveren aan gebouwen met een zo klein mogelijke milieubelasting. Een gebouw dat meedenkt, comfortabel is om in te verblijven en zo min mogelijk energie verbruikt. 

In de toekomst is de sturing van gebouwinstallaties niet meer mogelijk zonder enorme hoeveelheden data. Wij vinden het belangrijk dat die data in veilige handen zijn. Daarom kiezen wij ervoor om ze op te slaan op Nederlandse servers, zonder afhankelijk te zijn van de Amerikaanse ‘Big Tech’-software. Daarnaast blijven de data bij ACS altijd van de klant, de gebouweigenaar.

We begrijpen dat sturen op basis van data vraagt om veiligheid en betrouwbaarheid. Daarom houden we ons aan de hoogste normen op het gebied van ‘cyber security’.