ACS maakt gebouwen comfortabeler en duurzamer

ACS is een Nederlands bedrijf van experts op het gebied van klimaatbeheersing in gebouwen. Met onze (klimaat)technische kennis werken we aan het gebouwbeheersysteem van de toekomst – voor de volgende generatie en de generaties daarna.

"Change your thoughts and
you change your world."

Guido & Sietse

Creative Founders ACS

Wij geloven in een toekomst met intelligente gebouwen

Vanuit Groningen en Leens leveren we oplossingen, service en optimalisatie voor nieuwbouw en renovatie. Ons doel is om een bijdrage te leveren aan gebouwen met een zo klein mogelijke milieubelasting. Een gebouw dat meedenkt, comfortabel is om in te verblijven en zo min mogelijk energie verbruikt.

Duurzaamheid

optimisme

comfort

innovatief

Wij geloven dat het geheel sterker is dan de losse onderdelen

Je vindt onze gebouwtechnische oplossingen op je werkplek, in scholen, universiteiten, zwembaden en sport- en recreatiehallen. Als BaOpt-partner bieden we een energiezuiniger en comfortabeler alternatief voor luchtbehandeling. En met ons gebouwbeheersysteem Climatics krijgt u inzicht in gebruikspatronen en energieverbruik van alle aangesloten installaties.

Data has a better idea

Daarom verbinden wij de intelligentie van losse componenten – data, IoT en AI – in een centraal gebouwbesturingssysteem. Het mooie is: steeds meer fabrikanten en leveranciers leveren hun technologie zoals koelmachines en pompen al met ingebouwde intelligentie – smart ready zoals wij zeggen. Wij verbinden die intelligentie met het grotere geheel. Door gebouwen connected te maken ontsluiten we de ultieme stap naar een smart building.

Smart cities need connected buildings

Is een actueel innovatieproject. Het doel van dit project is de ontwikkeling van een open, disruptief cloudbased softwaresysteem voor gebouwbeheer. Wanneer het volledige proces van ontwerp naar uitvoering integraal wordt beheerst, kunnen gebouwen efficiënter verduurzaamd worden. Het nieuwe modulaire systeem wordt als een Service (SaaS) ontwikkeld om gebouwautomatisering integraal aan te bieden aan de verschillende actoren die in het volledige proces elk hun deelinformatie nodig zijn: investeerders, architecten, bouwadviseurs, bouwers, installateurs, HVAC-adviseurseigenaren, gebruikers, energienetwerkbedrijven en -leveranciers, met gebruik van dezelfde big data.

Het systeem wordt laagdrempelig toepasbaar en levert de basis voor eenvoudige integratie van het (open source) gebouwbeheersysteem met warmtenetten en smart grids. Het systeem ontsluit gebouwen voor het onderdeel worden van een geïntegreerde energie omgeving.

Op dit moment is de onderzoeksfase voor dit project voltooid en is ACS bezig met de ontwerpfase. In de ontwerpfase wordt het systeem verder ontwikkeld tot een compleet softwaresysteem voor gebouwbeheer. 

Dit project komt tot stand met ondersteuning van de Europese Unie, SNN en Provincie Groningen. ACS krijgt hiervoor een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen van de Europese Unie.

Onze partners