Menu Close

Voor gebouwprofessionals

Hoe ontwikkelt u zich als installateur of adviseur in de tijd van Big Data en Artificiële Intelligentie? Met steeds meer ICT zijn gebouwen beter te volgen en te sturen. Met het aanbieden van slimme regeltechniek kunt u zich onderscheiden in de markt.

Installateur

Regeltechnische software in uw productaanbod

Climatics is ICT-gebaseerde hardware en software voor het besturen van gebouwgebonden installaties. Climatics is een multi-user platform. Samen met u legt ACS de installatie vast in Climatics en de regeltechnische software. U hoeft slechts de hardware te installeren bij uw klant.

Gebouwinstallaties upgraden

Climatics is zeer geschikt om oude installaties te upgraden. Gedwongen dure, nieuwe hardware plaatsen is daarmee overbodig. Met Climatics voegt u intelligentie toe om de bestaande systemen slimmer gebruiken. 

ACS werkt graag met installateurs samen om mooie projecten te realiseren. Maar u kunt als installateur ook Climatics gebruiken, zonder onze verdere tussenkomst. U wordt dan een Climatics serviceprovider. ACS begeleidt u graag bij het nemen van deze stap door bijvoorbeeld enkele projecten samen te doen, waarna u zelfstandig verder aan de slag kunt.

Met Climatics verbetert u uw product en service, werkt u efficiënter en kunt u in uw eigen tempo omschakelen naar data-gedreven gebouwtechniek.

Voordelen voor installateurs

Bespaar tijd en geld met voorspellend onderhoud. Climatics verzamelt data over alle processen in de gebouwinstallatie. Zo kunnen fouten of storingen snel worden opgespoord, vaak nog voor de klant er iets van merkt!

U hebt minder klassieke regeltechniek nodig, omdat de Climatics software de regelingen automatisch voor u kan genereren. Dit betekent meer onafhankelijkheid en minder personeel.

Met Climatics profiteert u van een snelle en probleemloze oplevering. Climatics voorkomt fouten met de regeltechniek vlak voor oplevering, omdat u Climatics het gehele installatieproces kunt gebruiken.

Climatics maakt het mogelijk om zonder risico digitaler te worden. De software werkt samen met uw installaties. In overleg doen we enkele van de eerste projecten gezamenlijk, zodat geleidelijk zelfstandig met Climatics kunt gaan werken.

Uw eigen logo op onze hardware? Geen probleem!

Adviseur

Vastgoed zonder ICT-installatie of elektrische installatie – en dus met een oncomfortabele binnenomgeving – is niet meer denkbaar. Voor technisch en bouwkundig adviseurs is het belangrijk om al in een vroeg stadium goed na te denken over de inrichting van een technische installatie.

Ontwerp versus uitvoering

We zien in de praktijk vaak een verschil ontstaan in het ontwerp, de uitvoering en het eindresultaat. Men maakt gebruik van verschillende datasets of kiest er voor om aanpassingen te doen in het ontwerp. Met als gevolg dat het eindresultaat niet overeenkomt met wat de adviseur voor ogen had.

Installatietechnisch ontwerp valideren

Met Climatics heeft een adviseur de mogelijkheid om een installatietechnisch ontwerp te maken en dit te valideren met praktijkgegevens. Onze eigen ontwikkelde tekentool zorgt voor de brug tussen ontwerp en realisatie. Daarnaast is een simulatiemodel in ontwikkeling om een installatietechnisch ontwerp te simuleren. Een grote plus voor u als adviseur, om op voorhand al te kunnen valideren of het ontwerp zo energiezuinig is als verwacht.